2 probleempjes

Deel hier je kennis. Vragen en antwoorden!
Plaats reactie
didier carwash
Novizio
Novizio
Berichten: 24
Lid geworden op: 06 mar 2013, 09:10
Locatie: roeselare

2 probleempjes

Bericht door didier carwash »

-Ik heb enorm veel lawaai in mijn aandrijving.Als ik een bocht naar links neem heb ik gezang in de rechterkant van de auto .Als ik een bocht naar rechts neem dan is het weg.Ik heb al de wiellagers vervangen aan de rechterzijde zonder resultaat.
-Als ik snel wil vertrekken heb ik in eerste en in tweede versnelling gekraak onder de auto.Mijn aandrijfas rammelt een beetje bij stationair toerental.Ik heb geen speling in de lagers van mijn aandrijfas.
-Is er Gtv6 specialist liefst in Belgie. :?: :?: :?:
Gebruikersavatar
joy
Alfetta Novizio
Alfetta Novizio
Berichten: 152
Lid geworden op: 23 sep 2007, 15:03

Re: 2 probleempjes

Bericht door joy »

Voorwielagers zijn gewoon met opgekrikte auto te checken. Wielen met hand zo snel mogelijk ronddraaien en dan moet het geluid wel/ of niet te horen zijn.
Achter kun je de wiellagers ook wel checken met beide wielen van de grond maar dan moet alles wel veilig gebeuren. Auto moet niet van krik/bok af kunnen vallen. Als alles veilig is de auto in zijn bv 3e versnelling (met lopende motor dus) snelheid laten maken en dan naar de (2e persoon) wiellagers luisteren. Is het motorgeluid overheersend :razz: kun je bij bv een snelheid op de teller van 80 km/u ook auto vrij schakelen en motor uitzetten.
Gekraak bij het daadwerkelijk overschakelen van 1 naar 2 zal wel een synchromesh zijn. Gebonk i.p.v. gekraak kan komen van een kapotte versnellingsbakrubber. Dit kan overigens ook het geluid van 'wiellagers' zijn en het gerammel stationair. Dit laatste komt trouwens meestal uit het koppelingshuis/druklager/drukgroep o.i.d. en daar kunnen ze heel oud mee worden.
Plaats reactie